SUPLEMENTACIÓ: quan és necessària?
Quan posem en qüestió la nostra salut, tot i que moltes vegades el focus es posa en l'alimentació, cal tenir en compte altres terrenys lligats amb l'estil de vida com:
El descans
L'activitat
L'equilibri psico-emocional
També és important l'organització i els horaris dels hàbits en el dia a dia, tant de quan mengem, com de quan fem activitat, com de quan dormim. No és el mateix menjar durant les hores de llum que sopar tard al vespre, fer activitat al matí en dejuni que al vespre, descansar de nit que de dia, com també l'hora que anem a dormir. Aquests ritmes incideixen sobre la nostra activitat biològica i també sobre el nostre benestar.
L'estil de vida posa els fonaments de la nostra salut i en paral·lel o com un següent esgraó es pot valorar la suplementació que permet un extra de nutrients per reforçar, regenerar quan hi ha desequilibris. Té un accés lliure, però això no vol dir que els efectes siguin innocus. El millor és demanar assessorament a un professional de la salut que ajudi a individualitzar les necessitats que un/a pugui tenir.
Exemples de suplementació:
· Omega-7: per regenerar el tub digestiu
· Omega 3: DHA per ajudar a millorar el rendiment cognitiu; també pel desenvolupament cognitiu del fetus durant l'embaràs
· Vitamina D: quan no podem obtenir-la del sol durant els mesos de tardor i hivern
· Glutamina: quan hi ha massa permeabilitat intestinal i s'ha de regenerar l'intestí
· Vit B12: quan seguim una dieta vegetariana
· Vit C: quan hi ha molt estrès oxidatiu i es necessita un reforç antioxidant
· NADH: per millorar l'energia mitocondrial
Així doncs, abans de passar a la suplementació, cal revisar l'estil de vida que portem, ja que sense una base treballada, no aconseguirem obtenir els mateixos beneficis.